Software Freedom Day 08 - 20 september

GimpSkolan.

Hejs
en kort en till då. denna är även mycket lätt att förstå om man bara provar lite själv. Flytta heter den och den gör vad den heter, så enkelt är det.
Flytta samt verktygsväxeln:
Dessa val kan man säga motsvarar läge i de tidigare beskrivna markeringsverktygen.
Första valet är Lager. Med den så flyttar du det lager som du klickar på. Verktygsväxeln som syns på bilden tillhör lagervalet och med ”välj ett lager eller hjälplinjer” så gör man just det dvs. man flyttar det man klickar på. Med ”flytta det aktiva lagret” så är det just detta man gör. Vart man än klickar och drar så flyttar man det aktiva lagret. Detta är ett användbart alternativ när man har ett lager som består mestadels av tomrum.
Nästa val är Markering. Detta är just vad man gör också här finns för övrigt val att göra utan det är bara att börja flytta markeringen.
Slutligen så har vi Slinga. Som ni redan listat ut så är det slingor man flyttar med detta val markerat. Med ”välj en slinga” så måste du klicka på den slinga du vill flytta och med ”Flytta den aktiva slingan” så flyttar man enbart den aktiva. Svårare är det inte.

Grunden för att detta ska bli bra är att alla hjälper till. Det finns alltid mycket mer att säga om ett verktyg än vad jag tar upp och alla som kan starta Gimp kan hjälpa till.

Med vänliga hälsningar // Mattias K

0 kommentarer:


View My Stats

Labels


Blog Archive