Software Freedom Day 08 - 20 september

GimpSkolan.

Hej!
Färghämtaren är ett verktyg som man använder för att hämta och välja en specifik färg från sin bild. Jag använder inte heller detta verktyg så mycket, men har även här sett några möjligheter som jag ska börja utnyttja.
Sampelmedel (radie):
Detta skjutreglage ger dig möjlighet att sampla ett större område än endast en pixel. Skalan går från en pixel till 300 i radie runt den pixel du vill hämta färgen från. En radie på några pixlar är vad jag rekommenderar att alltid ha förkryssad, annars kan brus ställa till det för dig.

Sampla sammanfogade:
Denna ruta gör så att din markering grundar sig på alla synliga lager, eller endast det markerade.

Valläge:
Med dessa självförklarande val kan man välja vad man ska göra med sin valda färg.

  • Endast val, verkar bara vara relevant om man har använd infofönster förbockad eftersom den inte sparar färgen någonstans.
  • Ställ in förgrund, sparar din färghämtning som förgrundsfärgen.
  • Ställ in bakgrundsfärg, sparar din färghämtning som bakgrundsfärg.
  • Lägg till i palett, öppnar en palett där du kan spara din hämtade färg om du vill använda den vid ett senare tillfälle. [/list]

Använd infofönster:
Med denna ruta frökryssad så får du efter att din markering är gjord en ruta med all info om den färg du valt.

Sammarbete ger en bättre sajt hjälp mig och oss att göra detta till ett bättre forum för utveckling. Har ni egna ideer om vad som behövs så hör av er eller lägg in en kommentar. Läser du detta på swegimp så lägg upp en egen tutorial, eller beskriv hur du skulle ha gjort om du inte är helt överens med hur någon annan gjort något.


Med vänlig hälsning // Mattias K

0 kommentarer:


View My Stats

Labels


Blog Archive